Napjaim New York Cityben

New York az én szemszögemből!!! ... ahogy én megélem a várost!

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Magyar napok

2009.11.22. 07:12 | szophie | 1 komment

Szerda, csütörtök, péntek a magyar kultúra jegyében telt. Itt volt András kollégám Washingtonból, vele mentem mindenhova. Szerdán voltunk a Waldorf-Astoriában egy nagyestélyis gálavacsorán. Impozáns hely! Feelinges volt a táncparketten ropni egy táncot. Kitüntették többet között Mr Sauskát. Nagyon megható beszédet mondott, már amit saját könnyeitől el tudott mondani. Tényleg nagyon szimpatikus valakinek tűnik. Igyátok a borát!

Csütörtök megnéztünk egy Fire + Fire elnevezésű koncertet, Szakcsi, Szalóki Ági, a Budapest Báros cigányzenekar haknizott amerikai fekete zenészekkel. Vidám hangulatú este volt. Nekem úgy tűnt, hogy a magyar zenészek nagyon élvezték a lehetőséget. Farkas Robi megint nagyot alakított, de ezt más tőle megszoktuk. Utána Andrással beültünk egy olasz étterembe, persze, hogy magyar volt a pultos és a főpincér. 

Tegnap megjártam az első jazz koncertemet egy hangulatos bárba. Tessa Soutert hallgattuk meg. Utána átmentünk Brooklynba Cabaré Magyar elnevezésű estére. Hát, nem volt olyan rossz, de én nem voltam elragadtatva. Viszont teltházas volt, ami jó érzés volt. 

Pénteken voltunk Coney Islanden, a tenger(óceán)parton is sétálni. Van egy különleges hangulat az üres, kicsit lepukkant vidámparkkal, a tipikus amerikai bódékkal. Ott van a New York akvárium is, azt egyszer megnézném. Állítólag egy teljes napot rá kell szánni. Hazafele áthajtottunk Brooklyn azon részén, ahol külön orosz negyed van. de tényleg, orosz kiírások mindenhol. Érdekes...

Ma csak annyiban volt "magyar nap", hogy Andrással együtt futottam A Parkban, majd sétáltunk egyet délen a pénzügyi szektorban, a World Trade Center környékén, a kínai és az olasz negyedben. Az ikertornyok helyén komoly építkezés folyik. Lesz ott minden, víz, zöld, új épület, alacsony és magas, természetesen illően megemlékezve a szörnyű eseményről. Most azért még elég nyomasztó a környék. 

A Little Italy viszont zseniálisnak tűnik elsőre. Sok sok hangulatos étteremmel. Már karácsonyi díszben minden, kicsit giccses, dehát ez New York :-) 

Este újabb bárt, éttermet  (Tao) próbáltunk ki. Nagyon szuper, 3 szinten, keleti hangulatú, óriási (kb 30 méter magas) belmagasságú hely. Szépen lassan nő a listám :-) 

Holnap (ma) reggeli a Dean and Deluca-ban....

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

envyme007 2009.11.27. 16:55:56

A Positano Ristorante -t is vedd fel a listádra, Little Italy-ban! Isteni :)
És elkapott ma a shoppingolási láz téged is???!! ;)
süti beállítások módosítása